Met deze 5 tips schrijf je het beste blog!

Met deze 5 tips schrijf je het beste blog!

Een blog schrijven in 5 stappen! Is dat echt mogelijk? Ja, dat is absoluut mogelijk. Want het schrijven van een goed blog is veel eenvoudiger dan je denkt. Hoewel dat een beetje klinkt alsof je de blog template eigenlijk helemaal niet meer nodig hebt. Dat is in ieder geval niet zo! De insteek van de blog template is namelijk anders dan de stappen die ik je in dit artikel wil vertellen.

Het schrijven van een blog is ook durven. Het heeft lang niet altijd met het perfecte blog schrijven, onderzoeken doen of goed Nederlands te maken. Sterker nog, in een veelvoud van de succesvolle blogs worden er gewoon tal van woorden uit het toetsenbord geramd, even een beetje controleren en het publiceren is een feit. Zolang jij je maar aan de basis kan houden en een sterke interesse in een onderwerp hebt.

Want als jij graag met een specifiek onderwerp bezig ben kun je er vast en zeker ook goed over schrijven. Zo schrijf ik veel over schrijven, bloggen, seo en fotografie. Omdat ik raakvlak heb met deze onderwerpen!

Schrijf vooral herkenbaar.

Je mag natuurlijk best wel informatief zijn naar je lezers. Maar als ik heel eerlijk ben is begrip, herkenbaarheid en inlevingsvermogen een sleutel naar je succes. Als jouw lezer begrepen wordt zal er absoluut verder gelezen worden. Dat maakt een goede personalia belangrijk. Dit kom je namelijk ook tegen in de blog template. Weet voor wie je echt schrijft.

Blijf vooral bij de kennis die je hebt!

Je kunt niet alles weten! De gouden regel voor een goed blog. Bovendien (ook als je alles wel al weet) moet er nog wel ruimte zijn voor lezers om te reageren, verder te lezen of geboeid te blijven. Een blog is doorgaans informatie en vanuit persoonlijke overweging geschreven. Daarom moet je niet als professor overkomen. 

Voorkom termen, kies voor begrijpelijk.

Je hekelt een blog waar voortdurend termen voorbijkomen misschien ook wel. Ik in ieder geval! Daarom wil ik je echt meegeven om niet teveel in vakjargon te gaan vertellen. Praat zoals je ook in de winkel, tegen klanten of vrienden praat. Daarmee blijft je verhaal boeiend.

Geef overtuigingen en redenen!

Dit is een lastige als je de blog template nog niet hebt gedownload. Omdat overtuiging en reden geven toch iets is waar je over moet nadenken. Waarom komt de klant op je website, wat willen ze van je en welk doel heb jij. Het moet aansluiten en daar heb jij de voorbereidingen volgens de blog template voor gevolgd.

Zorg voor structuur en overzicht

Tot slot eindig ik met structuur en overzicht. Iets dat je in de blog template, lessen en blogs die ik schrijf voortdurend tegenkom en over leest. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down