Wat is affiliate marketing op social media?

Wat is affiliate marketing op social media?

Naast dat je je eigen affiliate webshop kan maken is het ook verstandig om naar andere kanalen te kijken. Vooral het gebruik van verschillende social media kan goed zijn voor het aantal klanten dat jouw site bezoeken. Hoe je het beste affiliate marketing social media kan inzetten, lees je hieronder. 

Als webwinkel wil je er natuurlijk voor zorgen dat je zoveel mogelijk bezoekers op je pagina krijgt. Je hebt immers die kliks nodig en zonder bezoekers, geen kliks. Elke goedlopende (affiliate) webwinkel heeft naast de site ook verschillende social media kanalen. Deze webwinkels plaatsen op deze kanalen verschillende soorten content die er er voor moeten zorgen dat je op hun site terecht komt. 

Als je enkel en alleen de focus op je website legt, beschik je maar over één kanaal waar bezoekers je kunnen vinden. Je kan natuurlijk SEO inzetten om hoger in de Google zoekresultaten terecht te komen. Echter is social media veel beter om toe te passen. Want wie heeft er tegenwoordig geen Facebook, Instagram of Twitter? Deze social media kanalen zijn echte goudmijnen. 

Zorg er dus voor dat je naast je webwinkel ook een aantal andere kanalen hebt op social media. Gebruik voor deze kanalen dezelfde naam als je webshop en plaats er grappige, informatie en opvallende content op. Dat kan een artikel, een foto of een filmpje zijn. Uiteindelijk zal het je site ten goede komen in het aantal bezoekers.

Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down