Wat is een affiliate marketing blog?

Wat is een affiliate marketing blog?

Affiliate marketing is in principe een commerciële partij die via jouw blog reclame maakt voor zijn producten. Er wordt dus geprobeerd een product van iemand anders te verkopen. Wanneer je door jouw blog er voor zorgt dat jouw lezers bij hen een product kopen dan ontvang jij een commissie. Een commissie is een bepaald percentage van het bedrag dat de klant uit heeft gegeven. 

Affiliate marketing gaat meestal via advertentieblokken op je blog. Echter zijn dit niet normale advertentieblokken. Ze werken namelijk samen met affiliate links. Via deze links kan de verkoper of adverteerder laten weten via welk kanaal een klant op zijn site is gekomen en wie recht heeft op welke commissie. Als je gebruik wilt maken van affiliate marketing kan je net zoals bij Google Adsense gebruiken van advertentie banners of -blokken. 

Maar er zit wel een groot verschil want bij Google wordt je namelijk niet betaald voor het plaatsen van advertenties. Wel wordt je dan betaald voor iemand die je advertentie aanklikt. Een ander voordeel van het werken met affiliate marketing is dat je het op een stiekeme manier kan inzetten. 

Je hoeft namelijk niet perse gebruik te maken van banners. Je kan bijvoorbeeld de linkjes gewoon in je tekst plaatsen. Hierdoor hebben lezers minder het gevoel dat je het geplaatst hebt zodat je er op gaat drukken maar omdat je hen informatie wilt geven.

Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down