Wat is nu een affiliate marketing website?

Wat is nu een affiliate marketing website?

Een affiliate marketing website heeft als hoofddoel er voor te zorgen dat je extra omzet gaat genereren. Dit doe je door te linken naar externe websites. Wanneer je er voor zorgt dat een klant een product koopt en de klant kwam op die site via jouw website, dan ontvang jij een percentage van het aankoopbedrag. En als je een goedlopende site hebt kan dat enorm hoog oplopen. 

Zoals gezegd is het grootste doel het genereren van extra omzet. Met de content die jij op je blog plaatst probeer je je bezoekers in klanten veranderen. Dit doe je door de juiste informatie te delen en de producten waar je over schrijft zo aantrekkelijk mogelijk weg te zetten. Wanneer je dit op de juiste manier doet kan je een hoop geld gaan verdienen met affiliate marketing. Het business model van een affiliate website is doorgaans het verkrijgen van een commissie. 

Dit gaat op basis van gefaciliteerde aankopen. Maar met welke partijen kan jij een affiliate website maken? Grote bekende spelers die je kan gebruiken voor affiliate marketing zijn bijvoorbeeld Amazon en Bol. Deze bedrijven hebben een partner netwerk opgezet waar jij in kan meedoen. In dit partnernetwerk zitten websitebezitters die doorlinken naar Bol.com en Amazon. 

Elke verkoop die er daarna gedaan wordt via de link op jouw site, geeft jou een percentage van de verkoopprijs. Dit is dus een simpele manier om snel geld te verdienen, mits je een goedlopende site hebt uiteraard. Dus als je snel en gemakkelijk wilt beginnen, kan je je bij hen aanmelden.

Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down